Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Λεύκανση δοντιών με φυσικούς τρόπους

Γεια σας.
Το ωραίο χαμόγελο είναι αναπόσπαστο μέρος της γοητείας ενός άντρα ή μιας γυναίκας.Όλοι θέλουμε λευκά και γυαλιστερά δόντια.Πολλές φορές όμως οι τροφές που τρώμε,τα ροφήματα που πίνουμε,το τσιγάρο βαφουν τα δόντια με αποτέλεσμα το χαμόγελό μας,να μην είναι και τόσο λευκό.

Μία λύση είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο,επίσης υπάρχουν έτοιμα σκευάσματα για λεύκανση στο σπίτι.Εδώ θα βρείτε κάποιους φυσικούς τρόπους λεύκανσης των δοντιών,που με απλά υλικά μπορούμε να ακολουθήσουμε στο σπίτι.
1)Με μαγειρική σόδα και νερό.
Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι λίγη μαγειρική σόδα σε σκόνη με λίγο νερό,μέχρι να γίνει μία ελαφριά πάστα.Αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας,απλώστε αυτή την πάστα στα δόντια σας και αφήστε ένα λεπτό ή βουρτσίστε με αυτή την ελαφριά πάστα τα δόντια σας με την οδοντόβουρτσα.Ξεβγάλτε καλά με νερό.Προσοχή.Μην αφήσετε το μίγμα πάνω από ένα λεπτό στα δόντια σας και επαναλάβετε κάθε 5-6 μέρες.Η συχνή εφαρμογή με μαγειρική σόδα,μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.
2)Με φράουλες
Πολτοποιήστε 1-2 φράουλες και βουρτσίστε με το μίγμα τα δόντια σας.Οι φράουλες έχουν λευκαντικές ιδιότητες
3)Με ενεργό άνθρακα.
Υπάρχει σε κάψουλες που τις βρίσκετε στα φαρμακεία.Χρησιμοποιείται κυρίως για δηλητηριάσεις,μετεωρισμούς και άλλα.Σπάστε μία κάψουλα στη μέση και χρησιμοποιήστε τη μισή για να απλώσετε το περιεχόμενό της στα δόντια με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας.Πρέπει να πάει σε όλα τα δόντια και το στόμα.γιατί βοηθάει και στην άσχημη αναπνοή.Μην φοβάστε για τη μαύρη όψη που έχουν τα δόντια σας (ο ενεργός άνθρακας είναι μαύρος).Δεν θα λεκιάσουν τα δόντια.Βουρτσίστε τα δόντια σας για 2-3 λεπτά και ξεβγάλτε.Η διαφορά θα είναι εντυπωσιακή.Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.


Για δόντια που γυαλίζουν,μετά το βούρτσισμα,βάζουμε στην οδοντόβουρτσα 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο γλυκάνισο και βουρτσίζουμε.Προσοχή,μην το καταπιείτε.Ξεβγάλτε.
Τρόποι αποφυγής κιτρινίσματος των δοντιών
-Όταν πίνετε αναψυκτικά τύπου κόλα ή καφέ ή τσάϊ που συνήθως χρωματίζουν τα δόντια,χρησιμοποιήστε καλαμάκι για να τα πιείτε.Η χρωστική,δεν πηγαίνει  απευθείας πάνω στα δόντια και γλιτώνουμε αρκετή χρωστική.
-Προσπαθείστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά την κατανάλωση καφέ,αναψυκτικού,τσαγιού ή κρασιού.Αν δεν μπορείτε,τουλάχιστον κάντε αρκετά μπουκώματα με νερό.
-Το κάπνισμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κιτρινίσματος των δοντιών.
-Βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου