Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πως να φτιάξετε τα μαλλιά σας κυματιστά,όπως όταν βγαίνετε από τη θάλασσα

Γεια σας
Τις τελευταίες μέρες είχαμε τόσο ηλιόλουστο καιρό,που μου θύμισε καλοκαίρι και θάλασσα.Αχ,τι ωραία που είναι να κολυμπάς στη θάλασσα και μετά τα μαλλιά σου να είναι κυματιστά και γεμάτα μπούκλες από το αλάτι της θάλασσας.Δεν χρειάζεται όμως,να περιμένετε το καλοκαίρι,για να αποκτήσετε αυτά τα κυματιστά μαλλιά από τη θάλασσα.Μπορείτε να τα φτιάξετε με ένα δικό σας  
spray με αλάτι.


Θα χρειαστείτε:
Ένα μπουκάλι με βαλβίδα ψεκασμού
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας,που ενυδατώνει τα μαλλιάΜπορεί να αντικατασταθεί από macadamia oil ή λάδι δεντρολίβανου,που βοηθά να σκουρήνουν τα μαλλιά στις μελαχρινές και καστανές,ενώ το χαμομηλόλαδο βοηθά τις ξανθές.Μπορείτε να πειραματιστείτε με ελαιόλαδο που μαλακώνει τα μαλλιά.
1 κουταλιά του γλυκού gel μαλλιών.Το gel θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το χτένισμα
1/2-1 κουταλιά του γλυκού μαλακτική κρέμα μαλλιών,που θα βοηθήσει στην επιπλέον ενυδάτωση των μαλλιών(το αλάτι μπορεί να τα κάνει ξηρά)
Επιπλέον μπορείτε να βάλετε κάποια αιθέρια έλαια για άρωμα και βοήθεια στα ταλαιπωρημένα μαλλιά.Ylang-ylang για ευαίσθητο δέρμα ή δνεδρολίβανο για να σκουρήνει το χρώμα στις μελαχρινές,ενώ το χαμομήλι θα βοηθήσει τις ξανθές.Το tea tree είναι καλό για λιπαρά μαλλιά.βάλτε μόνο 3-5 σταγόνες από όποιο αιθέριο έλαιο θέλετε.
Αν έχετε λιπαρά μαλλιά ή με χοντρή τρίχα,μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλάτι.Όμως όσο περισσότερο αλάτι βάλετε,τόσο θα ξηράνει τα μαλλιά σας,αλλά θα γίνουν περισσότερο κυματιστά και θα κρατήσουν περισσότερο..
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι και ανακινείστε καλά,να διαλυθούν τα υλικά.Τα λάδια δεν αναμειγνύονται καλά,γι αυτό πρέπει να κουνήσετε καλά το μπουκάλι,πριν το χρησιμοποιήσετε.
Ψεκάστε σε νωπά μαλλιά,σε όλο το μήκος και περάστε τα δάχτυλά σας από μέσα.
Για να κάνετε μικρές μπούκλες,χωρίστε τα μαλλιά σας σε 3-4 μέρη και πλέξτε τα σε πλεξούδες.Αφήστε τα να στεγνώσουν 1-2 ώρες ή για καλύτερα αποτελέσματα όλο το βράδυ.Ανοίξτε τις πλεξούδες,όταν στεγνώσουν εντελώς τα μαλλιά σας.
Για να κάνετε κυματιστά μαλλιά,πιάστε σε ψηλό κότσο και αφήστε τα,να στεγνώσουν.
Ένας τρίτος και πιο γρήγορος τρόπος,είναι να ψεκάσετε τα μαλλιά σας και μετά με ανοιχτή την παλάμη σας,πιέστε τις άκρες των μαλλιών σας από κάτω προς τα πάνω,όπως όταν βάζετε αφρό.
Μια εύκολη λύση,μέχρι να αρχίσετε τα μπάνια στη θάλασσα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου